OSTEOPATI

Osteopati är en behandlingsform med sitt ursprung från USA och första osteopatiska skolan startades i slutet av 1870-talet. Det är en skonsam och mjuk behandlingsform vars tekniker har som mål att återställa kroppens egna system för självläkning. Detta görs genom osteopatiska tekniker som idag används av mer än bara osteopater, som MET (muskel energiteknik), manipulationer, kraniell- och visceral behandling. 

MASSAGE

Massage är en manuell behandling som är både rehabiliterande och förebyggande. Genom arbete med sina händer så utförs olika tekniker för att öka rörlighet i muskler, leder, bindväv. Vars effekter leder till en reducering av spänning, stress och ökad cirkulation.

KINESIO TAPING (KT)

Kinesio Taping kommer från Japan och utvecklades under 1970-talet av kiropraktorn, Dr. Kenzo Kase. Som sökte efter nya sätt att förlänga sina behandlingar effekt efter att hans klienter lämnat kliniken.

Tekniken är utformad för att underlätta kroppens naturliga självläkning, ge stöd och stabilitet utan att begränsa kroppens rörlighet. 

IDROTTSSKADOR

Idrottsskador är en av de vanligaste skadorna i vårt samhälle som uppstår efter specifikt trauma eller av en ensidig träning som leder till överbelastning.

Finns både inre- och yttrefaktorer som påverkar uppkomsten av en skada, några av dessa kan vara: muskelsvaghet, nedsatt rörlighet, dålig koordination, för hög intensitet, kraftig ökning av träningsmängd, dålig kost, för lite vila etc. 

 

ARBETSSKADOR

Arbetsskador kan uppkomma av flera olika orsaker som olyckshändelser, stress, ensidigt arbete och kontorsarbete etc.

Vanliga symtom område är nacke, rygg, axel och handled. Dessa uppkommer när man utför ensidiga och statiska rörelser under en längre tid.